Wie ben ik?

 

Mijn naam is Justine. Al van kleins af aan was ik gefascineerd door alle beestjes groot en klein, en vond je mij veel terug in de tuin, op ontdekking naar de lokale fauna. Dierenarts worden was altijd al mijn droom. Die droom is in vervulling gekomen in 2014, toen ik na 6 jaar afgestudeerd ben met onderscheiding aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Na het behalen van mijn diploma, bleef ik nog anderhalf jaar werken aan de vakgroep Voortplaning en verloskunde van de faculteit.


In 2016 was het tijd voor een nieuwe en grote stap: de start van mijn eigen praktijk in Veurne, gespecialiseerd in kleine huisdieren.
Omdat wetenschap nooit stilstaat, blijf ik mij intens bijscholen. Ik ben lid van SAVAB, de Ieperse en de Brugse dierenartsenkring, en volg congressen en bijscholingen van deze en andere verenigingen. Daarnaast volg ik ook jaarlijks verschillende bijscholingen (IPV's genoemd) van de faculteit Diergeneeskunde. In het najaar van 2021 start ik met de opleiding tot Vakdierenarts in de kleine huisdieren, om mijn kennis verder te verdiepen en bij te schaven.

Naast dierenarts ben ik de vrouw van Bart en de mama van 2 prachtige kindjes, Henri (°2017) en Lucie (°2020).

In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in, net zoals ik als kind deed. Ik ben lid en medewerker van Natuurwerkgroep de Kerkuil, waar ik mij helemaal thuis voel. Mijn interesse gaat vooral uit naar de projecten met roofvogels, meer bepaald de kiekendieven.